Prémium szikvíz
Az igazi hungarikumok egyike
A szódavíz, vagy szikvíz „nyomás alatt lévő szénsavas ital”. Magyarországon szikvíznek hívjuk azokat a vizetek, amit szifonfejes palackba vagy ballonba töltünk. A szóda készítésekor nagy nyomáson (4-6 bar) szén-dioxidot áramoltatunk át az ásványvízen, ami így sokkal jobban telítődik szénsavval, mint légköri nyomáson.
Érdekesség, hogy 2013-ban a szikvíz bekerült a Magyar Értéktárba, mint Hungarikum, hagyományos, különleges termék.
Miért érdemes szódát választani?
- Tartósítószertől, adalékanyagoktól mentes
- Ellentétben a (kupakos, petpalackos) szénsavas ásványvízzel és az üdítőkkel, a szikvíz egyenletesen szénsavas marad
- A Primaqua Prémium szikvize a Vértesi Primaqua ásványvízéből készül, garantáltan természetes, alacsony nátriumtartalmú szívbarát vízből, hormon- és klórmentesen
- Kitűnő szomjoltó ital.
- A palackokat tisztítás után többször újratöltjük, a palack címkéje karbon-semleges, így a Primaqua Prémium szikvize teljesen környezetbarát.
- Természetes szénsavasságával frissítő és élénkítő hatást kelt
- Tökéletes lehet asztali italként, emellett kiváló alap lehet koktélokhoz, fröccsökhöz
- Ásványokban gazdag, tiszta, természetes íz
- Segíti a méregtelenítést és az emésztést

Rendeljen egy rekesszel, idézze vissza a régi időket, nosztalgiázzon egy jó fröccs, vagy málnaszörp mellett, vagy egyszerűen csillapítsa szomját egy pohár gyöngyöző, dús szódavízzel!
Érdekesség: a szódavíz kitűnő fröccs-adalék.
Fröccs variációk:
- Kisfröccs: 1 dl bor + 1 dl szódavíz
- Nagyfröccs: 2 dl bor + 1 dl szódavíz
- Hosszúlépés: 1 dl bor + 2 dl szódavíz
- Házmester: 3 dl bor + 2 dl szódavíz
- Viceházmester: 2 dl bor + 3 dl szódavíz
- Háziúr (nagyházmester): 4 dl bor + 1 dl szódavíz
- Sport fröccs: 1 dl bor + 4 dl szódavíz
- Lakó fröccs (kisházmester): 1 dl bor + 4 dl szódavíz
- Krúdy fröccs: 9 dl bor + 1 dl szódavíz
- Sóher fröccs: 1 dl bor + 9 dl szódavíz
- Góré fröccs: 1 pohár borhoz pont egy spriccentésnyi szóda
- Polgármester: 6 dl bor + 4 dl szódavíz
- Mafla vagy Maflás: 0,5 liter bor + 0,5 liter szódavíz
- Csatos: 1 liter bor + 0,5 liter szódavíz
- Lámpás: 1,5 liter bor + 0,5 liter szódavíz
- Magyar–angol: 6 dl bor + 3 dl szódavíz
- Bakteranyós: 2.5 dl bor + 2,5 dl szóda
Kérjük az űrlapkitöltés előtt fogadja el a süti szabályzatot.
Megértését köszönjük!